Nieuw bij Panel Vision

Panel Vision, de kunststof plaat specialist, levert Arpa Fenix plaatmateriaal.

Fenix, het nanotechnolische materiaal van Arpa Industriale, heeft een revolutie teweeg gebracht in de wereld van interieurontwerp. Het is niet alleen mooi om naar te kijken, maar het is, als allerbelangrijkste, een hightech materiaal, uniek gemaakt door zijn eigenschappen.

FENIX heeft deze eigenschappen door het ondergaan van een specifieke reeks processen, inclusief een meerlaagse coating en het gebruik van een nieuwe generatie nanodeeltjes en acrylhars, dat wordt uitgehard via een innovatief proces van elektronenstralen. Dit proces maakt het materiaal anti-vingerafdruk, zacht aanvoelend, mat en uiterst duurzaam, zo zeer dat het bestand is tegen serieuze klappen en krassen, maar het maakt het ook uiterst bestand tegen de agressieve werking van oplosmiddelen en reagentia die doorgaans worden gebruikt voor huishoudelijke reiniging.

FENIX is tevens hittebestendig. Indien het oppervlak kleine oppervlakkige krasjes heeft, helpt hitte bij het repareren hiervan. Het oppervlak van het materiaal is bezaaid met een dicht raster van kruispolymeren met een eigen geheugen, die opnieuw kunnen worden geactiveerd door het toepassen van hitte.


FENIX is tevens waterafstotend, hygiƫnisch en schimmelbestendig. Door dit alles is het een perfect oppervlak voor contact met voedsel en zeer eenvoudig te reinigen.

Ideaal voor meubilair, zoals tafels, boekenkasten, stoelen, scheidingswanden en voor het inrichten van elke kamer die u wilt. In de badkamer, in de keuken, in de woonkamer, als materiaal voor werkoppervlakken, het afdekken van units, deuren, wanden, of voor achterwanden. Maar ook voor buiten het huis: in kantoren, in vervoersmiddelen, in openbare ruimtes en in de horeca en gezondheidszorg. Door de kenmerken van het oppervlak is het een materiaal dat hoge prestaties biedt en tevens een goed alternatief kan zijn voor massieve oppervlakken, glas en metaal, met het extra voordeel dat het eenvoudig te bewerken is.Terug naar overzicht