Wil je een specifieke vorm bij ons uit kunststof laten lasersnijden of frezen? Dat kan door het maken van een DXF-bestand. Leer hier hoe je eenvoudig zelf een DXF-bestand kan maken met Onshape aan de hand van onze video tutorials.

Tutorial 1: Account aanmaken in Onshape – DXF maken met Onshape

In onderstaande video leggen we uit hoe je een account maakt in Onshape. Kies voor een account voor hobbyist & makers. Hierna ben je klaar om een eerste tekening in Onshape te maken.

Video afspelen

Tutorial 2: Mijn eerste model – DXF maken met Onshape

In deze tutorial laten we zien hoe je een model maakt in Onshape. Kies daarbij voor een public document. Klaar met je ontwerp? Exporteer je model als DXF-bestand. Dit bestand kun je uploaden op onze website wanneer je gaat bestellen.

Video afspelen

Tutorial 3: Ronde vormen maken – DXF maken met Onshape

Een ronde plaat bestellen is heel eenvoudig na het bekijken van onderstaande video. We leggen ook uit hoe je een gat uit je model kan halen.

Tutorial 4: Rechthoek met montagegaten tekenen – DXF maken met Onshape

Wil je graag een plaat met montagegaten bestellen? In onderstaande video laten we zien hoe je dit ontwerp maakt in Onshape.

Video afspelen

Tutorial 5: Rechthoek met afgeronde hoeken tekenen – DXF maken met Onshape

Je kunt een rechthoek met afgeronde hoeken bij ons op maat bestellen. In onderstaande tutorial leggen we uit hoe je dit ontwerp maakt in Onshape.

Video afspelen

Tutorial 6: Driehoek maken – DXF maken met Onshape

In deze video laten we zien hoe je een driehoek ontwerpt in Onshape.

Video afspelen

Tutorial 7: Rechthoek met stuk eruit – DXF maken met Onshape

Wil je graag een plaat bestellen met een stuk eruit? In deze video leggen we uit hoe je dat kunt ontwerpen in Onshape door te ‘trimmen’.

Video afspelen

Tutorial 8: Driehoek met ongelijke zijden – DXF maken met Onshape

In deze video laten we zien hoe je een driehoek met ongelijke benen ontwerpt in Onshape.

Video afspelen

Tutorial 9: Rechthoek met schuin stuk eruit – DXF maken met Onshape

Wil je graag een plaat bestellen met een schuin stuk eruit? In deze video leggen we uit hoe je dat kunt ontwerpen in Onshape door te ‘trimmen’.

Video afspelen

Tutorial 10: Losse letter of cijfer – DXF maken met Onshape

In deze tutorial laten we zien hoe je een DXF-bestand maakt met letters of cijfers.

Video afspelen

Tutorial 11: Naamplaat maken – DXF maken met Onshape

Wil je graag een naamplaat laten maken van kunststof platen? Bekijk dan onderstaande tutorial. Let op: alleen het lettertype Allerta Stencil is geschikt om te laten uitsnijden.

Video afspelen

Heb je na het doorlopen van bovenstaande tutorials nog vragen over het ontwerpen in Onshape? Helaas is onze klantenservice niet ingericht om vragen over dit programma te beantwoorden. Meer informatie kun je vinden op de website van Onshape.